Odesílání...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Další informace

 

Pasta alla Sicilia

Vynikající těstoviny Pasta alla Sicilia

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

  • 4 střední lilky
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • 2x 400g konzerva krájených rajčat nebo 1 kg masitých oválných rajčat (spařených a oloupaných)
  • svazek čerstvé bazalky
  • olej na smažení
  • 500 g špaget
  • 75 g čerstvé ricotty nebo sýra ricotta salata

Příprava jídla:
Lilky nakrájejte i se slupkou na kostky o hraně zhruba 1–1,5cm. Řádně je osolte a nechte 30 minut vypotit. Na oleji opékejte česnek 30 sekund a pak přidejte rajčata z konzervy a polovinu bazalky. Osolte, opepřete a na mírném plameni vařte nejméně 20 minut do zhoustnutí. Vypněte a dejte stranou.
Vypocené lilky propláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte v čisté utěrce. Po částech smažte na rozpáleném oleji ze všech stran dočervena. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.
Těstoviny – nejlépe fettucine nebo tagliatelle uvařte podle návodu na obalu al dente sceďte. Promíchejte s rajčatovou omáčkou a rozdělte na talíře. Navrch rozdělte lilky a ozdobte pár lístky bazalky. Podávejte posypané rozdrobenou čerstvou ricottou nebo strouhaným sýrem ricotta salata.