Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace

Váš košík je prázdný

Vyberte produkty, které chcete zakoupit a vložite jej do košíku pomocí tlačítka "Vložit do košíku" v kartě detailu produktu.

Košík: 0 ks položek

Naladíme Vás na hovězí steaky z Toskánka, těstoviny z Gragnana, vyberete si u nás z mnoha druhů italských salámů, italských kozích a ovčích sýrů, italských těstovin a bílých, červených nebo šumivých vín. NDovážíme take olivové oleje – klasické i ochucené, italské omáčky na těstoviny, marmelády, pesta a balzamikové octy. Mezi velkou chloubu patří ovoce a zelenina ze Sicílie, které je extra čerstvé.

Lazzaris

Firma Lazzaris se specializuje na výrobu marmelád ze stromů, které nejsou chemicky ošetřené. Ochrana stromů před škůdci je pouze přírodními prostředky. Řídí se heslem: kvalita ve prospěch zdraví spotřebitelů.

Legenda se objevila již ve středověku, kde kousek melouna spadl omylem do sudu plného medu. Tento kousek melouna byl nalezen později. Ovoce se ukázalo čerstvé a voňavé, jako právě sklizené s uvolňující se lahodnou chutí.

První psaný dokument „Mostarda de fructa per feste natalizie“ se datuje k roku 1393 a je přičítán Galeazzo Visconti vévodovi z Milána. Zatímco nejstarší recept připravený s ovocem, hořčicí a cukrem, bez moštu byl nalezen v Belgii v XVII století. Najdeme ho pak na 93 jiných způsobů v mnohých renomovaných kuchařkách z 19. století. Ke své přípravě byli potřeba farmaceuti, lékárníci a moderní lékárníci.

Na začátku 19. století začíná příběh Lazzaris, kdy odvážný pekař Luigi Lazzaris z Conegliato Veneto zkoušel smíchat cukr s kdoulí, kandovaným ovocem a hořčičným olejem. Vznikla z toho omáčka, která zaujala ihned jeho klienty.

Jeho pověsti stačilo málo a rozšířila se na velkých mezinárodních výstavách kulinářského umění.

Stojí za zmínku, že za toto složení sladce-pikantní chuti bylo vyznamenáno v průběhu století dobrými šesti zlatými medailemi. Tímto se proslavila Lazzaris kvalitou po celém světě.

Tak, v roce 1922 v ulici XX. září s čp 37 otevřeli prvnímalou továrn una výrobu hořčice.

Tradice, která se dědila z generace na generaci.

Po válce se změnilo místo a značka byla obnovena. Začínali zkoušet nové techniky v dalších produktech od benátské hořčice k té z Cremony a Mantovy, od kdoulí, až po lahodné ovocné omáčky přikládané k sýrům.

Stále se snažíme vyhovět požadavkům moderního trhu. Především je to, ale úspěch, který pochází z kvalitních produktů a to i z ekologických zemědělských farem.

Náš tip